5o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010



Μετά από πέντε συνεχείς χρονιές επιτυχημένης παρουσίας στην Αθήνα, το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Τανιών ανεβαίνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τις καλύτερες ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής.
Ακριβώς μετά το τέλος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου, στο Ολύμπιον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, από τις 19.30 μέχρι τις 23.00, το Φεστιβάλ, με μεγάλη χαρά, ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη.
Το CAID Societas Scientia et Ars – διοργανωτής του Φεστιβάλ- σας συστήνει ένα φεστιβάλ που συνδυάζει την τέχνη του κινηματογράφου και την επιστημονική γνώση. Όταν η βιολογία, η φυσική, η αστρονομία και τα μαθηματικά μπαίνουν στην κινηματογραφική αίθουσα και συναντούν το κοινό, με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και την ιδιαίτερη ματιά ταλαντούχων σκηνοθετών, τότε η επιστήμη γίνεται ψυχαγωγία.


Δευτέρα 13/12 

-19:30-21:00 | Σύνδεσε και Προσευχήσου, Γερμανία 
Βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να σταματήσει την πτώση του αριθμού γεννήσεων στην ΕΕ. Πώς; Με τα ρομπότ. Σε μια τέτοια ζωή, όμως, θα υπάρχει χώρος για τον άνθρωπο; Σε αυτή την ταινία, η αμφισβήτηση της τεχνολογίας έρχεται από τους ίδιους τους δημιουργούς της. 
-21:15-22:45 | Η Περιπέτεια από το Βρέφος στο Φιλί, Γαλλία 
β’ Βραβείο Κοινού 
Τα πρώτα δεκαπέντε χρόνια της ζωής μας, σε μια ταινία με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα, εκπληκτικά μέσα απεικόνισης και πάνω απ’ όλα χιούμορ. Ψυχαγωγία και έρευνα σε τέλεια αναλογία. 

Τρίτη 14/12 
19:30-20:20 | Συνομιλίες για την Επιστήμη, Ελλάδα 
Ειδική Διάκριση β’ 
Ο Γιώργος Γραμματικάκης και παγκόσμια αναγνωρισμένοι Έλληνες επιστήμονες συζητούν για τα απλά σωματίδια της ύλης, τη δομή του Σύμπαντος και το Big Bang. Εάν η κατανόηση του απείρως μεγάλου είναι, εξίσου, δύσκολη με την κατανόηση του απείρως μικρού, στο ντοκιμαντέρ αυτό, η συνομιλία τους κατορθώνει να είναι…απείρως ενδιαφέρουσα. 
-20:30-21:30 | Ανθρώπινη Ευφυΐα, ΗΠΑ 
Ειδική Διάκριση α’ 
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπαίνει στο μικροσκόπιο για να αναδειχθεί για, ακόμη μια φορά, η μοναδικότητά του. Με πραγματικά πειράματα θα ανακαλύψουμε πώς η φαντασία είναι αυτή που μας κάνει να διαφέρουμε από όλα τα υπόλοιπα ζώα. 
-21:45-22:45 | Ως το Άπειρο και Ακόμα Παραπέρα, Ηνωμένο Βασίλειο 
Βραβείο Τέχνης 
Κανείς δε θα περίμενε ότι θα γινόταν ποτέ μια υπέροχη κινηματογραφική ταινία που μιλάει για τους αριθμούς και το άπειρο. Κι όμως, οι δημιουργοί αυτής της ταινίας το έχουν καταφέρει. Μετά από αυτό το φιλμ, η ζωή σας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Η μαγεία των αριθμών στην αίθουσα. 

Τετάρτη 15/12 
-19:30-20:20 | Εξωγήινοι του Βυθού, Γαλλία/Καναδάς 
Βραβείο Καινοτομίας & Τεχνολογίας 
Αυτή δεν είναι μονάχα μια ταινία για ένα πλάσμα της θάλασσας. Είναι μια ταινία για τον επονομαζόμενο «Χουντίνι του βυθού». Μαγικές ικανότητες που αποδίδονται με σούπερ πειράματα και εκπληκτικές υποβρύχιες λήψεις. Ιδού το χταπόδι… 
-20:30-21:30 | Ξέρετε τι Ώρα είναι;, Ηνωμένο Βασίλειο 
Βραβείο Κοινού 
Εσείς, ξέρετε τι ώρα είναι; Κοιτώντας ένα ρολόι έχουμε την εντύπωση ότι γνωρίζουμε. Κι όμως, δεν υπάρχει κανένα τεράστιο ρολόι στον ουρανό που να χτυπάει με τον ίδιο ρυθμό για όλους. Μέσα από ένα ταξίδι στην αρχή του χρόνου, ανακαλύπτουμε ότι, ίσως, η εμπειρία του χρόνου είναι μία ψευδής ιδέα…για όλους μας. 
-21:45-22:45 | Η Κρυφή Ζωή του Χάους, Ηνωμένο Βασίλειο 

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας 
Όλοι έχουμε ακούσει ότι αν μια πεταλούδα χτυπήσει τα φτερά της στη Βραζιλία, μπορεί να προκαλέσει ανεμοστρόβιλο στο Τέξας. Κινηματογράφος για το φαινόμενο της πεταλούδας που απαντά στο «πώς βρεθήκαμε εδώ;» Το βραβείο καλύτερης ταινίας βάζει σε τάξη στη θεωρία του Χάους.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΕΙΜΗ ΚΡΥΩΝΑ

Welcome to Kimis Krionas Blog

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP