Όψεις του Κινεζικού Κινηματογράφου

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συμμετέχει στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου (22 – 25 Απριλίου 2010), που πραγματοποιείται στην HELEXPO – ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα φέτος την Κίνα και παρουσιάζει, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Εκδόσεων της Κίνας (China National Publications Import and Export–Group- Corporation), τον Κρατικό Οργανισμό Ραδιοφωνίας, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (State Administration of Radio, Film and Television) και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου, ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Όψεις του Κινέζικου κινηματογράφου» από τις 15 έως τις 21 Απριλίου στην αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ। Αριστοτέλους 10)।
Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επτά επιλεγμένες ταινίες με θεματολογία που κινείται από το πολιτικό δράμα και την ηθογραφία, μέχρι το μιούζικαλ και την περιπέτεια δράσης. Οι έξι από τις επτά ταινίες είναι πρόσφατης παραγωγής (2004 – 2009), ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ταινία του 1959, Πέντε χρυσά λουλούδια.
Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί από έκθεση φωτογραφιών από κλασικές κινεζικές ταινίες (από την έκδοση «Record of Chinese Movies of 60 Years») στο φουαγιέ της αίθουσας ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ, ενώ η τελετή λήξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 8 της HELEXPO – ΔΕΘ την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 21:00, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού της Κίνας.
Τον Μάιο το αφιέρωμα θα ταξιδέψει στην Αθήνα.
Παράλληλα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, στο Περίπτερο 13-stand 85. Από τις 22 έως και τις 25 Απριλίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τη δράση του Φεστιβάλ και να αποκτήσει τις πλήρεις και σπάνιες εκδόσεις του, που έχουν πάντα ως πυρήνα την 7η τέχνη. Ανάμεσά τους, τις δύο μονογραφίες των κινέζων Χου Χσιάο Χσιεν και Ουόνγκ Καρ-Ουάι και την έκδοση Νέος Κινηματογράφος από την Κίνα: Μια διαφορετική όψη.
Την Κυριακή 25 Απριλίου, στις 18:00, στην Αίθουσα Στρατής Τσίρκας (περίπτερο 13), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Οι επετειακές εκδόσεις του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: "1960-2009: πενήντα χρόνια Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης" και "Why cinema Now"» Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης।
Οι Ταινίες που θα Προβληθούν

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΕΙΜΗ ΚΡΥΩΝΑ

Welcome to Kimis Krionas Blog

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP