Δωρεάν Μαθήματα Ποδηλάτου

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010


Για 2η συνεχόμενη χρονιά το BikeRespect διοργανώνει τα Bike WorkShops με σκοπό να βελτιώσουμε την ικανότητα οδήγησης, και να αποφευχθούν οι πιθανότητες ατυχημάτων κατά την διάρκεια που ποδηλατούμε.
Φέτος ο κύκλος των μαθημάτων θα διαρκέσει περίπου ενάμιση μήνα ξεκινώντας από το Σάββατο 10 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 22 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ‘’2η Ημερίδα Ασφαλούς Οδήγησης’’ για να δοκιμαστούμε στις δεξιότητες που έχουμε βελτιώσει. Κατά την διάρκεια των Bike WorkShops θα έχουμε την συνδρομή Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Π.Σ.Μα.Θ), και του Ερυθρού Σταυρού/Τμήματος Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονα με τα Bike WorkShops θα λαμβάνει χώρα παζάρι μεταχειρισμένων ποδηλάτων. Όποιος ενδιαφέρεται να πουλήσει ή να δωρίσει το παλιό του ποδήλατο, μπορεί να το ετοιμάσει και να το φέρει. Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε ήδη και είναι μεγάλο
Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Σάββατο από 10 Απριλίου έως 29 Μαϊου, ώρα 16:00 στον χώρο της Ν.Παραλίας (έμπροσθεν Μακεδονία Παλλάς).
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας είναι το κράνος.

Πρόγραμμα Bike Workshops 2010

1. Το Ποδήλατο στα μέτρα μου (Σαββάτο 10 Απριλίου 2010)
Με ποια κριτήρια προσαρμόζουμε το ποδήλατο στο μέγεθος του κάθε αναβάτη. Ποιοι κανόνες βιοκινητικής επηρεάζουν την σωστή εφαρμογή δύναμης στο πεντάλ, και πως η λάθος θέση μπορεί να προκαλέσει μυϊκούς ή και άλλους τραυματισμούς. Μύθος ή πραγματικότητα η μείωση γονιμότητας έπειτα από πολλές ώρες ποδηλασία την ημέρα.?

2. Ισορροπία (Σαββάτο 17 Απριλίου 2010)
Βελτιώνουμε την ικανότητα της ισορροπίας η οποία μας βοηθάει να έχουμε καλύτερο έλεγχο του ποδηλάτου μας.

3. Ελιγμοί σε Εμπόδια (Σαββάτο 24 Απριλίου 2010)
Το ποδήλατο μπορεί να ελιχθεί από πολλά εμπόδια που θα συναντήσει μπροστά του. Η ικανότητα αποφυγής εμποδίων με ελιγμούς, μας εξασφαλίζει ομαλότερη διέλευση στους δημόσιους δρόμους.

4. Άνοδος/Κάθοδος Πεζοδρομίου (Σαββάτο 8 Μαΐου 2010)
Με την σωστή τεχνική εξασφαλίζουμε καλή και μακροχρόνια λειτουργία του ποδηλάτου μας(ρουλεμάν τροχού/ ζάντα), και αποφεύγουμε το ενδεχόμενο πτώσης, που μπορεί να μας θέσει σε επιπλέον κινδύνους παραπλεύρως των δημοσίων δρόμων.

5. Αποτελεσματική Χρήση Φρένων (Σαββάτο 15 Μαΐου 2010)
Βελτίωση της ικανότητας πέδησης ανάλογα με την κλίση του οδοστρώματος και την φύση αυτού. Το φρενάρισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική αποφυγή ατυχημάτων.

6. Καθημερινές Ενεργειακές Ανάγκες Ποδηλάτη/-ισσας Πόλεως. (Σαββάτο 22 Μαΐου 2010)
Με το ποδήλατο κάνουμε αερόβια άσκηση. Πόσες είναι οι απαιτήσεις σε ενέργεια για την αποκατάσταση των σωματικών μας αναγκών. Παράγοντες που επηρεάζουν τις ενεργειακές απαιτήσεις και σε ποιο βαθμό γίνεται αυτό. (κρύο, ζέστη, αντίθετος άνεμος, κακή κατάσταση ποδηλάτου, λάθος επιλογή ελαστικών, κακή θέση οδήγησης)

7. Πρώτες Βοήθειες (Σάββατο 29 Μαΐου 2010)
Αν και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βγούμε στους δημόσιους δρόμους, πάλι διατρέχουμε κινδύνους τραυματισμών οι οποίοι μπορεί να οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (κακή εκτίμηση τρίτων που βρέθηκαν στην πορεία μας κλπ). Παρακολουθώντας μαθήματα πρώτων βοηθειών για ποδηλάτων συμβάλλουμ στην πρόληψη και στον μετριασμό των ατυχημάτων Ο Ερυθρός Σταυρός μας παραδίδει μαθήματα πρώτων βοηθειών στο τελευταίο Bike WorkShop, κλείνοντας έτσι την γνωριμία μας με το ποδήλατο και τους κανόνες πρόληψης ατυχημάτων για τους κινδύνους που εγκυμονούν στους δημόσιους δρόμους.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΕΙΜΗ ΚΡΥΩΝΑ

Welcome to Kimis Krionas Blog

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP