Μονοπάτι Ζωής- Bikerespect

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Το BikeRespect κορυφώνει τις παρεμβάσεις του με μια δράση που στόχο έχει την πρόληψη ατυχημάτων πεζών και ποδηλατιστών επισκεπτών του περιαστικού δάσους του Σειχ Σου. 
Τον καθημερινό κίνδυνο ζούνε οι επισκέπτες του Σειχ Σου, εάν θέλουν να περπατήσουν ή να ποδηλατήσουν στο αγαπημένο τους φυσικό περιβάλλον, αφού η κύρια πρόσβαση, στο ύψος του Αγ. Παύλου, δεν επιτρέπει την ελεύθερη και ασφαλή διέλευσή τους.
Η γέφυρα, που πριν από χρόνια εξυπηρετούσε αυτό τον σκοπό, έχει μετατραπεί από την κατασκευάστρια εταιρία, σε μονό ρεύμα κυκλοφορίας οχημάτων για την περιφερειακή οδό αναγκάζοντας για πολλά χρόνια τώρα, ποδηλάτες και πεζούς να ρισκάρουν τις ζωές τους, στην προσπάθειά να προσεγγίσουν το περιαστικό δάσος της πόλης τους. 
Δεδομένου ότι οι ποδηλάτες και οι ελεύθερα αθλούμενοι έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο που διατρέχουν σε εκείνο το σημείο και δημιουργούμε ένα «Μονοπάτι Ζωής» που θα τους δίνει μια εναλλακτική και ασφαλή διέλευση στο Σειχ Σου έως ότου η πολιτεία μεριμνήσει και αποφασίσει να δώσει μια πιο μόνιμη λύση, ανάλογη της σημασίας των περιστάσεων. 
Την Κυριακή 22 Μαΐου, κλιμάκιο της ομάδας μας και φίλοι της πρωτοβουλίας θα κατευθυνθούν στο συγκεκριμένο σημείο, παρουσία εκπροσώπων του τύπου και του Δασαρχείου, ώστε να κάνουν την αυτοψία και να σχηματίσουν την πραγματική εικόνα του προβλήματος. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πρόσκληση προς όλους με σκοπό την κατασκευή του Μονοπατιού Ζωής.
Το ραντεβού μας είναι Κυριακή 22/5 στις 9 το πρωί στον χώρο πάρκινγκ του Ζωολογικού Κήπου.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΕΙΜΗ ΚΡΥΩΝΑ

Welcome to Kimis Krionas Blog

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP