Βραβεία 12ου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010




-Το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας για την καλύτερη ταινία που πραγματεύεται θέματα για ανθρώπινα δικαιώματα απονεμήθηκε στην ταινία "Καταγγελία" του Ζάο Λιάνγκ.
-Το βραβείο της WWF για την καλύτερη ταινία που πραγματεύεται περιβαλλοντικά ζητήματα απονεμήθηκε στην ταινία "Οι τελευταίες μέρες του Σισμαρέφ" του Γιαν Λάουτερ.
-Το βραβείο τηλεοπτικής προβολής της ΕΡΤ3 σε ταινία του τμήματος «Ο πλανήτης σε κίνδυνο» απονεμήθηκε στην ταινία Ωκεανοί από πλαστικό της Σαντρίν Φεϊντέλ
-Το βραβείο Doc on air που πέρσι καθιέρωσε η ΕΡΤ για το καλύτερο πρότζεκτ του Pitching Forum απονεμήθηκε στην Μυρτώ Παπαδογεώργου για την ταινία "Ζωή σε μια πόλη γεμάτη λάθη".
-Το βραβείο FIPRESCI για ξένη παραγωγή απονεμήθηκε στην ταινία "Κυνηγώντας ελέφαντες" των Αλμπέρτο Άρσε και Μοχάμαντ Ρουτζάιλα.
-Το βραβείο FIPRESCI για ελληνική παραγωγή απονεμήθηκε στην ταινία "Ταξιδιάρα Ψυχή" της Αγγελικής Αριστομενοπούλου.
-Στην κατηγορία ξένης παραγωγής διάρκειας κάτω των 45 το βραβείο απονεμήθηκε στον Βαχάν Καραπετιάν για το ντοκιμαντέρ "Οδυσσέας".
-Στην κατηγορία ξένης ταινίας άνω των 45 το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο ντοκιμαντέρ "Με τα μάτια ορθάνοιχτα - Εξερευνώντας τη σημερινή Νότια Αμερική" του Γκονσάλο Αριχόν.
-Tο Βραβείο Κοινού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για ελληνική ταινία κάτω των 45 απονεμήθηκε στο σκηνοθέτη Λευτέρη Φυλακτό για το ντοκιμαντέρ "Ενεργό μέλος- Active member".
-Το βραβείο κοινού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για ελληνική ταινία άνω των 45 λεπτών απονεμήθηκε στο ντοκιμαντέρ "Γάζα"

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΕΙΜΗ ΚΡΥΩΝΑ

Welcome to Kimis Krionas Blog

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP