DIALOG, ΕλληνοΤουρκικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, στις 9 & 10 Μαρτίου, 17:00-22:00, πέντε ώρες σημαντικού σινεμά από το πρώτο ελληνοτουρκικό κινηματογραφικό φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών μυθοπλασίας. 

Το DIALOG δημιουργήθηκε από το δικό μας TISFF, THESS International Short Film Festival και τη Κινηματογραφική Σχολή του τουρκικού πανεπιστημίου ANADOLU, όπου και έκανε την πρεμιέρα του τον Νοέμβρη του 2010.

Ένας κινηματογραφικός πολιτιστικός ΔΙΑΛΟΓΟΣ με στόχο όχι μόνο να προωθήσει την τέχνη τού σινεμά και τούς νέους δημιουργούς αλλά και παράλληλα να δημιουργήσει μια ουσιαστική γέφυρα φιλίας και πολιτισμού ανάμεσα στους νέους σκηνοθέτες και σινεφίλ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η παγκοσμίως γνωστή σχολή κινηματογράφου τού Πανεπιστημίου ANADOLU φιλοξένησε φοιτητές τού ΑΠΘ και νέους έλληνες σκηνοθέτες. Η υποδοχή και φιλοξενία των φοιτητών και καθηγητών τού ANADOLU ήταν συγκινητική και χωρίς υπερβολή, απερίγραπτος ο ενθουσιασμός τους για το φεστιβάλ. Ελπίζουμε να την ανταποδώσουμε στην 50μελή τουρκική αποστολή τών καθηγητών, φοιτητών και σινεφίλ πού έρχονται γιά το DIALOG !

H επιτροπή του THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL έχει επιλέξει τα 20 μ.μ. έργα πού θεωρεί ότι αντιπροσωπεύουν το μέλλον του ελληνικού σινεμά, μεταξύ τους και τα βραβευμένα ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, CASUS BELLI, 13 ½, REVERSE, ο ΜΑΡΙΟΣ και το ΚΟΡΑΚΙ, THE DOG, MESECINA, FEVER, ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ, Ο Κυριος Π. και άλλα, αντάξια του σύγχρονου τουρκικού κινηματογράφου.

Μια σινεφίλ εμπειρία πού δεν πρέπει να χάσετε. Ελεύθερη Είσοδος !

Γιάννης Ζαχόπουλος TISFF * DIALOG


Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΕΙΜΗ ΚΡΥΩΝΑ

Welcome to Kimis Krionas Blog

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP