Μία Αλλιώτικη Νύχτα στο Μουσείο vol.4- Άρωμα Γυναίκας

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011


Η Parallaxi και η ομάδα του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς", συνεχίζουν τις παρεμβάσεις που ξεκίνησαν με τις νύχτες στα Μουσεία, πάντα με στόχο να προσελκύσουν το κοινό της πόλης στα μουσεία της και να δημιουργήσει γεγονότα που αλλάζουν τα στερεότυπα. Άλλη μία "Αλλιώτικη Νύχτα στο Μουσείο", η υπ' αριθμόν τέσσερα φιλοξενείται αυτή τη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Την Τρίτη, 8 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία, χορός μόνο από γυναίκες θα πλαισιώσουν τη σημαντική έκθεση του μουσείου που είναι αφιερωμένη στη Μύρτιδα. Πρόκειται για την ανάπλαση του προσώπου ενός ανώνυμου 11χρονου παιδιού της αρχαιότητας που έζησε στην Αθήνα τον «Χρυσό αιώνα» του Περικλή, και υπήρξε ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με ξενάγηση στη σπουδαία έκθεση της Μύρτιδας και αμέσως μετά η Πολυξένη Βελένη, διευθύντρια του Μουσείου, θα αναγνώσει ένα κείμενο γραμμένο ειδικά για τη βραδιά και εμπνευσμένο από το κορίτσι της αρχαιότητας που δεν έγινε ποτέ γυναίκα. Ένας μονόλογος για τα κορίτσια κάθε εποχής. 
Αμέσως μετά δυο κορυφαίες λογοτέχνιδες της Θεσσαλονίκης, η Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου και η Σοφία Νικολαΐδου θα διαβάσουν ένα αγαπημένο τους διήγημα, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλεξάνδρα Μυλωνά θα ερμηνεύει ένα μονόλογο αφιερωμένο στις Σειρήνες, οι ηθοποιοί, Νόπη Ράντη και Λένα Πετροπούλου θα ερμηνεύσουν μια πράξη του περίφημου έργου Ιστορίες Πείνας, που εξιστορεί τις εμμονές των σύγχρονων γυναικών με τη δίαιτα, το χοροθέατρο της ΧΑΝΘ θα ερμηνεύσει έναν αυτοσχεδιασμό εμπνευσμένο από την ιστορία της Μύρτιδας και τέλος η Σεμέλη Ταγαρά θα κλείσει τη βραδιά με τραγούδια γραμμένα για μεγάλες φωνές και δικά τηες νέα και παλιά τραγούδια.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΕΙΜΗ ΚΡΥΩΝΑ

Welcome to Kimis Krionas Blog

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP